Skip to content

графичен дизайн

"Една снимка казва хиляди думи"

Както правилно се казва „Една снимка струва хиляди думи“, тази поговорка може да се е превърнала в клише. В действителност това е толкова вярно и може би е най-добрият пример за обяснение на значението на графичния дизайн в съвременния забързан свят.

Обхватът на графичния дизайн

Представете си холивудски блокбъстъри като „Матрицата“ или поредицата „Отмъстителите“ без техния графичен дизайн или VFX ефекти. Полезността на графичния дизайн е толкова възвишена, че прави най-невъобразимите или нереалистични сцени „ТОЛКОВА ИСТИНСКИ“, че се влюбваме в тези филми.

Приложението на графичния дизайн е много обширно. Ако посочите каквато и да е индустрия като печат, уеб или телевизия, графичното проектиране е неразделна част от нея.

Човек може да открие значението на графичния дизайн във всичко, от което се нуждае, като дизайн на лого, опаковка, илюстрация, редакция, оформление на уебсайт, програмиране, анимация и филми и т.н.

Говорете с нашите дизайнери!

Значение на графичния дизайн в дигиталния маркетинг

Ето няколко неоспорими причини, които ще ви покажат целта на графичния дизайн

Дизайнът говори по-добре от думите

Ако приемам името, на която и да е марка продукти като мобилни устройства, лаптопи, обувки, облекло и др. като потребител, какво виждате първо – „ЛОГОТО“! 

Така че, когато става въпрос за разпространение или брандиране на нечий бизнес, дизайнът е на първо място. Привлекателният дизайн предава всяко съобщение много по-силно, ясно и ефективно на потребителите, отколкото думите.

Помага при създаването на силно впечатление

Поговорката „Първото впечатление е най-доброто впечатление“ доказва, че визията оставя най-голямо въздействие върху съзнанието на човека. Според статистиката, визуална илюстрация получава 94 процента повече внимание от всяко обикновено съдържание. Следователно впечатляващата графика помага да привлечете повече трафик.

Помага за поддържане на доверие

Живеем в ера на много развит информационен достъп. Всеки потребител проверява първо онлайн всяка дори  малка информация в интернет. Така средно потребителите имат кратък период на внимание от 8 секунди, за да преценят бизнеса ви, докато сърфират из “океана” от информация.

Лошият дизайн няма да успее да предаде ефективно посланието на вашата марка и ясната звездна визуализация, придружена от кратко изявление, може да спечели повече внимание. По този начин трябва да използвате всяка възможност, като използвате страхотен графичен дизайн, за да развиете вашата марка, доверието на потребителите и доверието във вашия бизнес.

Графичният дизайн може да увеличи продажбите Ви

Да, може! Страхотният дизайн ще помогне за увеличаване на продажбите, тъй като ще привлече повече клиенти. Също така, запомнящ се и уникален дизайн ще бъде запомнен от повече потребители и ще бъде избран и посочен от най- много от тях.

Значение на графичния дизайн в социалните медии

Предимствата на графичното проектиране могат да бъдат засвидетелствани и в социалните медии. Благодарение на лесната наличност на супер бърз интернет и бърз растеж на социалните медии, човек може много ефективно и за нула време да излъчи посланието му до глобални клиенти, като използва различни социални уеб платформи като Facebook, Twitter, Facebook, Instagram, Linkedin и др.

Ако информацията, използвана от клиента, е достатъчно ефективна, за да привлече вниманието на потенциалните клиенти, за миг тя може да получи милиони харесвания, споделяния или последователи и в крайна сметка може да стане „вирусна“.

Графичен дизайн в разработването на уебсайтове

Печеливш и интерактивен графичен дизайн може да увеличи трафика на уебсайта ви, тъй като помага за увеличаване на визуалната привлекателност, професионализма, стойността на марката и приложенията.

Добрият дизайн може да разкаже история

Креативният графичен дизайн и инфо-графиките могат да подобрят качеството на SEO или блога, тъй като визуалната привлекателност може да насърчи комуникацията на идеи с вашите зрители чрез повишаване на естетическите ценности и чрез увеличаване на емоционалните привързаности с читателите.

Уникален графичен дизайн или дигитално изкуство прави SEO съдържанието лесно открояващо се  и го прави нестандартно, което е от съществено значение за съдържанието на SEO.

Някои статистически данни за графичния дизайн в дигиталния маркетинг

Инфографиката се харесва и споделя в социалните мрежи три пъти повече от всяка друга информация.
Глобалните разходи за мобилни реклами могат да достигнат 247,4 млрд. Долара до 2020 г.
Видеоклипът се споделя с 1200% повече от комбинацията от връзки и текст.
По-доброто съдържание с атрактивна графика може да увеличи трафика в блога с до 2000%.

Заключение

Качественият дизайн служи като основна подкрепа за вашия бизнес. Трябва да използвате графичния дизайн по възможно най-добрия начин, за да популяризирате вашата марка и вашите бизнес цели. Графичният дизайнер използва различни изкуства и технологии, за да направи визуалното, което може да предаде вашето послание на вашите клиенти много ефективно и артистично.

Различни инструменти

Графичният дизайнер използва различен софтуер или компютърни програми за изработване на дизайн. Някои от тях са